فراخوان کمیته بهداشت شنگال علیه جنایات جنگی دولت ترکیه
کمیته بهداشت شنگال در دومین سالیاد قتلعام بیمارستان سکنین، از حکومت عراق و نهادهای مرتبط خواست تا به وظایف خود عمل کرده و در برابر جنایات دولت اشغالگر ترکیه ساکت نباشند.
کمیته بهداشت شنگال در دومین سالیاد قتلعام بیمارستان سکنین، از حکومت عراق و نهادهای مرتبط خواست تا به وظایف خود عمل کرده و در برابر جنایات دولت اشغالگر ترکیه ساکت نباشند.
دولت اشغالگر ترکیه در ۱۷ اوت ۲۰۲۱ چهار بار بیمارستان سکنین شنگال را با هواپیمای جنگی بمباران کرد. در پی آن ۴ کادر پزشکی بیمارستان به اسامی علی رشو خدر، سیدو الیاس رشو، حجی خدر و مخلصه سیدار شهید شدند. نیز ۴ مبارز یگانهای مقاومت شنگال-یبش به اسامی حمید سعدون، خدر شرف، رامی سالم و میثم خدر بهشهادت رسیدند که جهت انجام مداوای پزشکی در بیمارستان بودند.
کمیته بهداشت شنگال بهمناسبت دومین سالیاد قتلعام بیمارستان سکنین بیانیهای منتشر نمود.
در این بیانیه آمده است:
" داعش در سوم اوت ۲۰۱۴ ایزدیان را در شنگال قتلعام کرد؛ اما نتوانستند ایزدیان را ازبین ببرند و شنگال را نابود کنند. دولت ترکیه و حزب دموکرات کوردستان همکارش، برای تکمیل قتلعام ایزدیان انواع حملات غیراخلاقی و ضد انسانی خود را دنبال کردند. وقتی به جامعه ایزدیان حمله کردند، هیچ قانون انسانی و جنگی را درنظر نگرفتند و همه انواع حملات را برای خود مشروع دانستند.
روز ۱۷ اوت ۲۰۲۱ دولت ترکیه با همکاری حزب دموکرات کوردستان-پدک همکارش، آشکارا یک جنایت تازه علیه انسانیت مرتکب شد و ۴ بار بیمارستان سکنین شنگال را با هواپیمای جنگی بمباران نمود.
در پی این بمبارانها ۴ کادر پزشکی بیمارستان به اسامی علی رشو خدر، سیدو الیاس رشو، حجی خدر و مخلصه سیدار شهید شدند. نیز ۴ مبارز یگانهای مقاومت شنگال-یبش به اسامی حمید سعدون، خدر شرف، رامی سالم و میثم خدر بهشهادت رسیدند که جهت انجام مداوای پزشکی در بیمارستان بودند.
طبق قانون جرائم جنگی بینالمللی؛ حمله به بیمارستانها و افراد مدنی و غیرمسلح؛ جنایت جنگی محسوب میشود. دولت ترکیه نهتنها در شنگال جنایت ضد بشری مرتکب شد، بلکه اینگونه یک جنایت جنگی را نیز بهنام خود ثبت نمود که طبق قوانین جهانی ممنوع است.
دولت ترکیه برای مخفیساختن این جنایتش، میگوید که گویا آنجا بیمارستان نبوده، بلکه مقر نظامی یبش بوده است.
اما درباره این بیمارستان؛ اطلاعات، شاهدین محلی و تصاویری که وجود دارد، تایید میکند که آنجا یک بیمارستان برای خدماترسانی به مردم ایزدی و عرب منطقه بوده است. علیرغم وجود مدارک کافی اما تاکنون مراجع مرتبط سکوت کردهاند و هیچ مجازاتی برای دولت ترکیه تعیین نشده است.
تاکنون سازمان بهداشت جهانی، سازمان پزشکان بدون مرز، مؤسسات پزشکی جهانی و نهادهای مدنی درباره این جنایت ضدانسانی اقدام به تحقیق نکردهاند. بهعنوان کمیته بهداشت شنگال از تمام مؤسسات و نهادهای مرتبط و حکومت عراق درخواست میکنیم که وظایف خود را بهجای آورند و ساکت نباشند. نه تنها این حمله بلکه در مابین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ دولت ترکیه با همکاری پدک ۳۰ بار شنگال را بمباران نموده است. در این حملات ۳۰ نفر از پیشروان و فرماندهان جامعه ایزدی شهید شدهاند و ۲۵ نفر نیز مجروح گردیدهاند. این حملات تا امروز نیز ادامه دارد و دولت ترکیه از هر فرصتی برای یورش استفاده میکند."