لوزان درهای نسل‌کشی، پاکسازی و انکار خلق کورد را باز کرد

ابوبکر هلدنی: "باید طیف‌های سیاسی کوردستان، به سطح ملی‌سازی رسیده و دست از بازی‌های حزبی بردارند. چون اتحاد و همبستگی، پاسخ عملی به پیمان لوزان است".

ابوبکر هلدنی، سیاستمدار سرشناس باشور کوردستان و نماینده سابق پارلمان کوردستان که همزمان عضو کنگره ملی کوردستان است، در دیدار ویژه‌ای در رابطه با سالروز ۱۰۰ سالگی پیمان لوزان، با خبرگزاری فرات صحبت کرد.

همبستگی طیف‌های کوردستانی، بهترین پاسخ به امضاءکنندگان لوزان است

هلدنی در رابطه با صدمین سالگرد لوزان به خبرگزاری فرات گفت: "توافق لوزان درهای نسل‌کشی، پاکسازی و انکار را بر روی کوردها باز کرد. در صدمین سالگرد توافق لوزان، وظایف بسیاری بر دوش طیف‌های داخلی کوردستان و ابرقدرت‌ها و کشورهای منطقه قرار می‌گیرد.  در صد سال گذشته فرصت‌هایی برای ما به وجود آمد که آخرین آنها اقلیم کوردستان بود. اما ما نتوانستیم اقلیم کوردستان را رشد دهیم. اتحاد و همبستگی طیف‌های سیاسی کوردستان، بهترین پاسخ به امضا کنندگان لوزان است".

حل مسئله کورد به نفع کل خاورمیانه است

هلدنی در ادامه سخنانش گفت: "به مسئولین و حاکمان کشورهای جهانی و منطقه اعلام می‌داریم که حل مسئله کورد در منطقه فقط به نفع خلق کورد نیست، بلکه به نفع همه خلق‌های خاورمیانه است و سبب بازگشت امنیت و آسایش به منطقه می‌شود. با دستور و امضای مسئولین جهانی، کوردستان تقسیم شد و چندین قتل‌عام بر خلق کورد تحمیل شده است. به‌همین دلیل آنها وامدار خلق کورد هستند و در این رابطه مسئول می‌باشند".

اشتباهات داخلی خود را حل کنیم

این سیاستمدار باشور کوردستان از احزاب داخلی انتقاد کرده و گفت: "هر چهار اشغالگر کوردستان، در سیاست پاکسازی خلق کورد مصمم هستند. اما همیشه گفته شده است که حق گرفتنی است. ما کوردها اگر اختلافات داخلی خود را حل کنیم و در خود بازنگری کنیم، قادر به آزادسازی سه بخش از کوردستان هستیم. ما می‌توانیم به جهانیان ثابت کنیم که شایسته حمایت و پشتیبانی آنها هستیم.  همانطور که در جنگ علیه داعش و در جنگ با صدام حسین و همچنین بازنویسی قانون اساسی عراق و ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز باشور کوردستان؛ جامعه جهانی از ما حمایت کردند، بازهم می‌توان این شرایط را فراهم کرد، اما این به خود ما بستگی دارد".

علل بقای خلق کورد علی رغم نسل‌کشی و تلاش برای پاکسازی

ابوبکر هلدنی به مقابله خلق کورد با  جینوساید و تلاش برای پاکسازی و انکار کوردها اشاره کرد و گفت: "تاریخ اثبات کرده است، آنچه بر سر خلق کورد آمده است، اگر بر سر هر خلق دیگری می‌آمد و با انواع نسل‌کشی، انکار و پاکسازی و قتل‌عام مواجه می‌شد، نامش حتی در موزه ها نیز باقی نمیماند. اما علی رغم همه ی اینها، خلق کردج سر پا مانده است،چون دارای  تمدن، فرهنگ و زبانی غنی است. به همین دلیل اشغالگران باید بدانند که کوردها همیشه باقی خواهند ماند".

 احزاب سیاسی کوردستان، ملت‌سازی کنند و دست از حزبی‌گری بردارند

این عضو کنگره ملی کوردستان در رابطه با اهمیت اتحاد و همبستگی کوردها در مقابل اشغالگران گفت:"  نیروها و طیف‌های سیاسی کوردستان باید تا سطح ملت بالا رفته و به ملت سازی بپردازند و دست از بازی‌های حزبی، ایدئولوژیک، اختلافات داخلی و طرفداری از اشخاص بردارند. ما باید خود را تا سطح ملت سازی ارتقا دهیم. در چنین شرایطی،  اشغالگران ناچار خواهند شد، تا وجود ما و حقوق ما را بپذیرند. پس اتحاد و همبستگی در سطح هر چهار بخش کوردستان و در سطح احزاب، طیفها و خلق ما، پاسخی عملی به پیمان لوزان است".

آزادی اوجالان، کلید بازگشت صلح است

در ادامه این سیاستمدار سرشناس باشور کوردستان به اهمیت آزادی فیزیکی رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان اشاره کرد و گفت: "وضعیتی که اکنون در باکور کوردستان وجود دارد، وضعیتی غیرعادی است. برای بازگشت به صلح، کلید صلح در باکور کوردستان، آزادی آقای اوجالان خواهد بود. این امر، حقیقتی غیر قابل انکار است".

در سیاست دشمنی با کوردها، ترکیه غیر از خون و ویرانی چیزی به دست نیاورده است

ابوبکر هلدنی در پایان سخنانش به ویرانی در ترکیه به دلیل سیاست انکار کوردها اشاره کرد و گفت: "باید دولت ترکیه این را بداند که در ۱۰۰ سال گذشته، پیروی از سیاست انکار خلق کورد و جینوساید آنها، هیچ نتیجه‌ای جز خانه‌خرابی و ویرانی و خونریزی برای خلق‌های ترکیه نداشته است. به همین دلیل پذیرفتن حقوق خلق کورد در ترکیه و اعتراف به موجودیت و حقوق دموکراتیک آنها، راه حل بازگشت صلح و امنیت به منطقه است".