لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل استعفا داد

لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل استعفا داد

آويگدور ليبرمن، وزيرخارجه دولت اسرائيل، بعدازظهر جمعه بيست و چهارم آذر، چهاردهم دسامبر، از مقام خود کناره گيری کرد.

آقای ليبرمن کمتر از يک شبانه روز پس از آن از وزارت خارجه استعفا داد که قوه قضائيه اسرائيل اعلام کرد که تصميم گرفته است که اين سياستمدار را در ارتباط با اتهامات فساد، به پای ميز محاکمه بکشاند.

ارشدترين مقام قضايی اسرائيل شامگاه پنجشنبه گفته بود که بخشی از اتهامات فسادی که در طول يک دهه و نيم اخير در مورد ليبرمن مطرح بوده است، مشمول «مرور زمان» شده هرچند که به مفهوم پاک شدن کامل او از اين اتهامات نيست اما اين سياستمدار بايد بخاطر بخش ديگری از اتهام ها دادگاهی شود.

ليبرمن در نخستين واکنش خود گفته بود از اين امر «استقبال» می کند و خواهان يک محاکمه سريع است و چند ساعت بعد نيز کناره گيری خود را از پست وزارت خارجه اعلام و تاکيد کرد که می خواهد ابتداء خود را از اتهامات پاک کند و سپس به دولت بازگردد.

ليبرمن بارها در سال های گذشته «قول» داده بود که در صورت تصميم نهايی دستگاه قضايی به محاکمه اش، از پست های دولتی کنار رود تا از خود در دادگاه دفاع کند.

ليبرمن، زاده روسيه، از زمانی که پانزده سال پيش حزب راستگرای «اسرائيل بيتينو» را تشکيل داد و با رای مهاجرين روسی توانست به بخش مهمی از ائتلاف های دولت های اين کشور در دهه گذشته مبدل شود، با موجی از اتهامات فساد روبرو گرديد اما خود همواره تاکيد داشت که رقيبان سياسی اش اين اتهامات را از روی انگيزه های سياسی مطرح می کنند.