یادداشت

آخرین خبرها

  • فرزانه‌ی کوهستان 

    کسانی که علی حیدر کایتان را می‌شناسند، به خوبی می‌دانند که شخصیت او از ابتدا تا انتها با احساسات و واکنش‌های عمیق شکل گرفته است. جنبه عاطفی او با تخیل، اشتیاق و کاوش‌های بزرگ پرورش می‌یابد.
  • رهبر آپو تلاش می‌کند مسئله کورد را با روش‌های سیاسی حل کند 

    به رغم سیاست‌های انکار و نابودی دولت ترکیه، رهبر آپو پیوسته گام‌های یک‌جانبه برداشته و خواسته است که حل مسئله کورد را از بستر جنگ و خشونت به بستر قانون و سیاست دموکراتیک بکشاند.
  • با ذهنیت داعش، سوریه دموکراتیک نمی‌شود 

    اکنون با این ذهنیت داعشی، سوریه نمی‌تواند میهنی دموکراتیک شود و آینده‌ای روشن نیز برای میهن قابل تصور نیست. کسانی که امروز قدرت را در سوریه در دست دارند، نه سیاست‌ورز هستند و نه نماینده.
  • خاورمیانه دوباره در حسرت دموکراسی 

    اگر ایران به ورطه آشفتگی‌ای شبیه به سوریه کشیده شود، ممکن است تحولاتی رخ دهد که نتوانند از آن خارج شوند. در حال حاضر، آنها تلاش خواهند کرد ایران را بی‌اثر کرده و خاورمیانه را طبق میل خود طراحی کنند.
  • زنانی مانند زیلان می‌توانند «الهه» شوند 

    «تو برای ما الهه، پیشوا و فرشته‌ای. ما بر ردپا و روشنایی تو و شهدای قهرمان به سوی پیروزی گام برمی‌داریم. ما اهداف شما را محقق خواهیم کرد.»
  • ژوئن، زیلان است: فراخوان زن آزاد است 

    ژوئن... ژوئن ماهی است که زمین به خورشید بسیار نزدیک میشود، کوهها، دشتها و چراگاهها رنگ آتش به خود میگیرند و روح مقاومت مانند سردترین نسیم، دم میکشد... برای جنبش زنان کورد، ژوئن نه تنها یک ماه، بلکه یک یادبود، سوگند و فراخوانی است. زیرا ژوئن، زیلان است.
  • در سایه‌ی جنگ جهانی سوم: پیشگامی زنان و جوانان 

    در جنگ‌هایی که اخیراً در خاورمیانه شعله‌ور شده‌اند، زنان و جوانان صدای خلق‌ها در برابر ظلم و نیروهای هژمونیک شده‌اند. فلسفه‌ی «ژن، ژیان، آزادی» که از روژهلات کوردستان و ایران آغاز شد، از بلوچستان تا کوردستان، امید مردم به آزادی را زنده نگه داشته است.
  • در سبک مبارزاتی انقلابی دوره جدید «هر اندازه سازماندهی شده باشی، به همان اندازه هستی» 

    در سبک مبارزاتی انقلابی دوره جدید، هر پاسخی که با آگاهی و سازماندهی پارادایم مدرنیته دموکراتیک در برابر ذهنیت فاشیستی و تک‌قطبی دولت-ملت می‌دهیم، به همان نسبت، فضای آزادی جامعه دموکراتیک-کومونال گسترش خواهد یافت.
  • ایران در میان حملە نظامی آمریکا و ابتکار عمل رهبر آپو 

    آمریکا و اسرائیل همچون دو نیروی ابرقدرت، بە طور متوالی برنامە‌های مشترکی را مدیریت می‌نمایند؛ یعنی هیچ برنامەای بدون هماهنگی و همکاری اسرائیل و به گونه‌ای که در راستای منافع اسرائیل نباشد را عملی نمی‌نماید.
  • درک فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک در واقعیت جنگ جهانی سوم 

    دولت ترکیه در یک دوراهی تاریخی قرار دارد و باید تصمیمی تاریخی بگیرد. به نظر می‌رسد که در این روند، یا صلح به ترکیه خواهد آمد، یا جنگ به عنوان نتیجه اجتناب‌ناپذیر اتفاقات منطقه، درب خانه‌ی ترکیه را خواهد کوبید.
  • شنگال و ماده ۱۴۰ قانون اساسی عراق 

    اکنون پس از ۱۱ سال و با نزدیک شدن به انتخابات پارلمان عراق و ضعف آن‌ها، درخواست حزب دموکرات کوردستان (پ‌د‌ک) برای فعال‌سازی مجدد ماده ۱۴۰، سؤالات زیادی را در ذهن ایجاد می‌کند.
  • ۴۱ سال است که حاکمیت ارضی عراق نقض می‌شود 

    ترکیه از سال ۱۹۸۴ روز به روز اشغالگری خود را در خاک عراق افزایش می‌دهد. اکنون با عمق ۴۰ کیلومتر وارد خاک عراق شده است. این وضعیت به طور گسترده‌ای حاکمیت عراق را نقض می‌کند.
  • مسئله صد ساله و امکان راه‌حل 

    در فرآیندی که جمهوری ترکیه با مسئله بقای بسیار آشکار روبروست، طرح و نقشه «دموکراتیزاسیون ترکیه بر پایه آزادی کوردها» که توسط رهبر خلق کورد، عبدالله اوجالان ارائه شده است، یک فرصت و امکان بسیار بزرگ برای ترکیه محسوب می‌شود.
  • آنهایی که برای تغییر آماده نیستند، بازنده خواهند بود 

    کسانی که ادعا می‌کردند مخالف گریلا و جنگ هستند، اکنون بیشتر از پ‌ک‌ک گریلایی شده‌اند و با حمله به این که چرا جنگ را پایان می‌دهید، وارد عمل شده‌اند. پ‌ک‌ک ده‌ها سال جنگید. کسانی که عمل نکردند و مقاومت نکردند، پ‌ک‌ک را به انحلال‌طلبی و تسلیم متهم می‌کنند.
  • کوردها نیروی اصلی دموکراتیزاسیون در خاورمیانه هستند 

    کوردستان در نتیجه سیاست‌های نسل‌کشی نیروهای نظام سرمایه‌داری، بین چهار دولت-ملت فاشیست تقسیم شد و مسئله کوردها ایجاد شد. کوردهایی که دولت-ملت نداشتند، اکنون نیروی اصلی در خاورمیانه هستند.
  • مناقشه اسرائیل و ایران و چشم‌انداز یک راه‌حل دموکراتیک 

    در این معادله آشفته، پارادایم رهبر آپو از یک ملت و جامعه دموکراتیک به عنوان راه سوم، دموکراتیزه کردن ایران و تقویت مقاومت «ژن، ژیان، آزادی» است که می‌تواند کلید یک راه‌حل مسالمت‌آمیز در منطقه باشد.
  • چگونه رژیم ایران به چنین وضعیتی رسید؟ 

    مبارزه مردم ایران، برای اینکه میهن بیش از این آسیب نبیند، باید این وضعیت بحرانی را به فرصت تبدیل کند. تلاش همه باید برای ایجاد یک جنبش مردمی باشد که بر مدرنیته دموکراتیک تکیه کند.
  • تاثیر جنگ اسرائیل-ایران بر وضعیت حشد شعبی در عراق 

    اگر جنگ بین اسرائیل و ایران عمیق‌تر شود، تاثیر زیادی بر وضعیت حشد شعبی در عراق خواهد داشت. زیرا بسیاری از شاخه‌های حشد شعبی به طور مستقیم به ایران وابسته هستند و کمک‌ها و دستورات خود را از آنجا دریافت می‌کنند.
  • سونجا: فروپاشی کامل ایران به نفع هیچ‌کس نخواهد بود 

    دکتر جان یاسین سونجا، دانشمند علوم سیاسی، اظهار داشت که هدف، نابودی کامل ایران نیست و گفت: «جهنم بزرگی به وجود خواهد آمد که هیچ‌کس قادر به کنترل آن نخواهد بود.»
  • جلوگیری از فرمان‌ها و احیای رنسانس ایزدی 

    با سازماندهی خودمدیریتی، توسعه سیستم ملت دموکراتیک، احیای رنسانس ایزدی و با عزم راسخ برای دفاع از ارزش‌های خود، ایزدی‌ها می‌توانند از فرمان‌های (نسل‌کشی‌های) آینده جلوگیری کرده و زندگی شرافتمندانه و آزادی برای خود بنا کنند.
  • رهبر آپو: برای آینده اسرائیل دو راه وجود دارد 

    اسرائیل دو راه پیش رو دارد. اول اینکه با خط مشی کنونی خود به دنبال تداوم هژمونی باشد، که در این صورت دائما در حال جنگ خواهد بود و به یک امپراتوری منطقه‌ای تبدیل خواهد شد. دوم اینکه خود را از حلقه دشمنان رها کرده و به پروژه اتحاد ملت دموکراتیک بپیوندد.
  • پارادایم جدید انقلاب‌ها 

    انقلابی امروز نه تنها قدرت (دولت) را هدف قرار می‌دهد؛ بلکه کسی است که قلب مردم را لمس می‌کند، بافت جامعه را بازسازی می‌کند. دیگر انقلاب فقط در خیابان نیست؛ در ذهن، در فرهنگ و در تاروپود زندگی روزمره جوانه می‌زند.
  • آیا عراق آماده پذیرش ایزدی‌ها به عنوان شهروند است؟ 

    ایزدی‌ها تاکنون به درستی و واقع‌بینانه در فرآیندهای تصمیم‌گیری عراق نمایندگی نشده‌اند. اگر دولت واقعا ایزدی‌ها را شهروند خود و برابر بداند، باید راه‌های گسترده‌تری برای مشارکت آنها در زندگی سیاسی و اجتماعی باز کند.
  • گام اصلی دموکراتیک شدن سوریه پایان یافتن اشغالگری است 

    اگر دولت ترکیه می‌خواهد با کوردها صلح کند و خواهری-برادری هزار ساله‌ای را که از آن صحبت می‌کند ادامه دهد، باید به اشغالگری خود در روژاوای کوردستان پایان دهد.
  • در رثای کلی فرِی‌گانگ 

    سوسیالیسم برای تو یک نظریه آرمان‌شهری برای آینده نبود؛ چیزی بود که باید همین حالا و همین‌جا زندگی می‌کردیم. تو همیشه تلاش می‌کردی خودت را به هدف یک شخصیت مبارز و سوسیالیست نزدیک کنی.